Surfers paradise

Det kanns faktiskt som att vi ar i paradiset, helt kar i denna staden. Den lever absolut upp till vara forvantningar!

Idag har det antligen varit sol igen efter att ha haft 4 dagar med regn och molningt (3av dem pa en o men det kommer i ett eget inlagg). Vi akte ut till en annan strand for att kolla pa en stor surftavling vilket var grymt att se. Tyvarr har jag brant mig gaaaaaaanska rejalt pa vissa stallen, suck suck suck. Efter det sa lagade vi faktiskt ordentlig mat, laste lite, shoppade lite klader, STACK UT OCH JOGGADE (!) och sedan en kaffe pa starbucks. Livsnjutare kan man kolla oss idag.

Vi kom till surfers igar eftermiddag och badade lite i poolen, gick runt och kollade lite i staden och sedan tog vi upp varat kara vin igen for att sedan ga ut med de andra pa hostellet. Musiken var inte den basta sa vi gick hem ganska snabbt. Trots att detta ar ett surfars stalle klar folk upp sig som de ska pa galamiddag, killar kommer inte in i shorts och flippflopps ar forbjudet. Imorgon ska vi ge surfers uteliv ett nytt forsok har vi planerat, forhoppningsvis bruna och frascha.

Sla forsoka hitta min kamera sladd (har en kansla av att den ar kvar i Brisbane) sa jag kan ladda upp lite bilder.
Bara 2 veckor kvar har imorgon, hjalp!

22 februari

Imorgon lamnar vi Brisbane for att ha 3 dagar pa Fraiser Island dar vi ska vara med pa "tag a long" vilket betyder aka runt pa on i jeep, kolla in regnskogen och naturen, campa och njuta av den fantastiska stranden. Vi aker dit imorgon for att ha genomgang och lara kanna varandra pa vandrarhemmet en dag innan for att sedan aka till on tidigt pa fredagmorgon. Vi har hoga forvantningar pa att det kommer bli ett minne for livet:)

Vi trivs ganska bra med livet for tillfallet, stranden pa dagarna och det som faller oss in pa kvallarna. Igar bestamde vi for att ga ut sa satt pa hostelets pub och drack lokal ol, fick sallskap av tva valdigt speciella men underhallande killar (som sedan blev utslangda), foljde med en engelsk kille som bor pa samma hostel som oss ut till en club dar det visade sig vara ladies night, med lapdance och allt mojligt. Mycket harligt folk som bor har maste jag saga! Har nog inte traffat artigare och vanligare personer forut. Tycker dock mer om australienare an det folket som backpacker, vi kanske bara haft otur med de vi har mott men kanns inte som att folk ar sa sociala som man har trott (forutom engelsman:). Det hinner nog andra sig nar vi kommer stanna lite langre pa varje stalle nar vi ska bege oss ner till sydney igen.

Brisbane

Igar sa gick vi runt och strosade i Sydney, lite halvbakis efter ha druckit vin pa hostelet dagen innan, akte till China town och lite sa. Pa kvallen tog vi kvallsbussen till Brisbane dar vi befinner oss for tillfallet och 4 dagar framat. Resan tog 15 timmar men gick bra anda, borjar bli bra pa att sova lite hur som helst.

Idag sa badade vi pa en fantatisk (!) fake strand brevid vattnet, det kandes som att vi hade kommit till himmelen nar vi sag poolen. Ikvall sa ar det BBQ har pa vandrarhemmet som vi tankte ga pa.

Ska forsoka fa upp lite bilder en vacker dag nar den motivationen finns att hitta kamerasladden nagonstans i ryggsacken.

Dagens i-landsproblem: Vilken styrka pa solskyddsfaktorn ska man ha for att inte branna sig..Mohaha :)

S y d n e y

Nu ar vi antligen har!!
Resan gick mycket smidigare, fortare och battre an vad jag hade forvantat mig och vi kom fram tillrackligt pigga for att kunna bli foralskade i staden sa fort vi kom upp ifran tunnelbanan!

Var stralande sol pa morgonen sa vi tog en promenad runt i stan, ner till Opera huset och sedan runt i den botanska tradgarden. Hittade aldrig busstoppet ut till stranden samtidigt som det borjade molna pa efter lunch tid sa vi hoppade iden om att sola och bada idag utan satte oss i en park istallet. Lika bra det eftersom jag redan har brant mig...

Nu ska vi laga en superb backpackers middag a la pasta och pastasas.

So long my friends!

5 februari

Börjar bli lite stressad inför resan att inte hinna få alla vaccinationer i tid! Och hinna sätta mig ner och planera lite. Det är en nackdel i detta fallet att jag är van att sticka iväg eftersom nu ska jag ju inte bo på ett och samma ställe utan bo i en ryggsäck i tre månader. Så imorgon jobbar jag mitt sista pass på donken och sedan har jag 8 dagar att försöka organisera mig.

Verkar förövrigt bli ett grymt första halvår, först backpacking i 3 månader och sedan en månad i mitt underbara, fantastiska och egna Mark Beech och London. Det pirrar i kroppen när jag bara tänker på det. Tror att jag älskar England lite för mycket för vad som är bra för mig (blir liksom svartsjuk på alla som är i England och känner äganderätt för den där ön...)


RSS 2.0