30 mars

Idag var jag mycket glad nar jag vaknade och det goda humoret ar fortfarande kvar, me like! :) Som vanligt pratade jag knappt med barnen pa morgonen men vi hade hemkorning med mat ifran mataffaren och varje gang de kommer blir jag som ett barn pa julafton och tycker det ar skitkul att fa plocka upp alla varor! Samma sak ar det nar jag hamtar in mjolken pa morgonen, hmm vet inte varfor jag tycker det ar sa skoj men ar man ett barn innerst inne sa ar man :D

Nu ska jag stada ett par timmar och ska forsoka hinna klamma in en promenad, det behovs efter min och Christinas otroligt onyttiga helg.

Puss&kram fran en glad jag!

26 mars

Hi there!

Tjihooo! Idag har jag och Christina fått lite färg på kropppen, vi bokade tid för en spray tan igår och gjorde det idag och jag är mycket nöjd! Varför jag gjorde det vet jag inte eller jo det vet jag; älskar att vara brun hatar att vara blek ;) Har egentligen verkligen inte råd men ni vet ju hur jag och pengar är så att det blir till att försöka hålla i pengarna i helgen. Dock ska vi ut imorgon och ska för en gång skull dricka och har en tendens att leka Bill Gates efter ett par glas vin i kroppen så vi får se vi får se ;)

Det enda som jag är missnöjd över att mina tummar är mycket brunare än resten av kroppen och de ser ut att tillhöra en 65 åring men tror inte direkt att någon kommer att granska dem så ;)

Imorgon blir det som sagt utgång, ska på ett födelsedagskalas på en krog. Har träffat killen en gång men hoppas att det blir mycket mycket trevligt, är sista gången som vi 4 tjejer festar tillsamms för nästa vecka flyger två av tjejerna hem över påsk för två veckor och veckan efter lämnar Christina landet för gott så det blir att slå klackarna i taket ;)

På söndag har "mina" tjejer en stor dansshow som jag ska kolla på, egentligen skulle jag ha gått på lördag med familjen men valde utgång istället och ska bli skoj att se dem dansa på riktigt :)


Ser numera ut såhär, tråkigt att det kommer försvinna så fort bara. Ny klänning ifrån Primark är det också.
Puss&kram


Aupair livets baksida

Igår hade jag en grymt bra dag! Blir bättre och bättre "vän" med Imi medan med Max står det still men jag bryr mig faktiskt inte så mycket om det som jag trodde jag skulle göra, kanske är det för att jag inte är så mycket själv med honom och att jag fortfarande kan tänka "det kommer med tiden".

Men tillbaka till gårdagen; på kvällen åkte jag och Christina till Tunbridge Wells och mötte Amela och Sophie och satt på en pub hela kvällen tills de stängde och jag hade så himla roligt. På måndagar brukar aupairer och stundenter samlas på den puben, mycket bra intiativ till den som kom på det. Jag och Christina har blivit ganska tajta på kort tid  och ses väldigt ofta, den här veckan kommer vi ses varje dag men.. den 8e april flyttar hon hem igen och det kommer bli så tomt! Hon är den som jag har kommit närmast och har roligast med. Hade det kommit en annan aupair och ersatt henne direkt hade det kanske inte känts lika illa men den andra aupairen börjar i höst.

Jag vet om att detta är baksidan av aupair livet, att folk kommer och går hela tiden men det känns som det är lite värre för oss aupairer som bor ute på landet och det inte finns så många andra aupairer och det inte är så lätt att lära känna andra. Jag är orolig för att jag inte kommer trivas lika bra längre när hon åker för då kanske jag inte kommer göra lika mycket på min fritid.

Men jag ska börja lära mig att leva i nuet och ska därför leva för varje dag och försöka göra det bästa av dagen som kommer :)

22 mars

Har precis fått en pick om att jag borde uppdatera mer här så detta inlägget är tillägnat dig Heléne ;)

Det senaste här i England är att jag idag har köpt en ny mobil eftersom min gamla inte längre går att ladda utan står att jag måste ha ett Sony Ericsson batteri för att kunna ladda den.. Suck! Provade med både min och Abbies sladd men ingen funkade och känner att det inte är någon idé att lämna in den för att det har varit så mycket krångel ändå med den modellen..

Som tur är mobiler grymt billiga här så köpte en Samsung Touch och den kostade ynka £63 + att man måste köpa ett kontant kort för £10 men det kan man ju använda så det känns braaaa! Ville egentligen köpa en iphone men det är bara engelska  SIM kort som funkar i den och då är det inte värt att betala 5000 kr känner jag ;) Men mobilen som jag köpte är väldigt populär och Jenny har en likadan och hon verkar nöjd so I'm happy!

Imorgon har jag varit här i en månad, vart har tiden tagit vägen? Allt har gått väldigt fort men samtidigt känns det som att jag har varit här längre när jag umgås med de andra aupairerna. Det är fortfarande sådär med den yngsta pojken men börjar bli bättre känns det som och jag gillar England! Dock känns det som att min engelska inte blivit bättre alls men det kommer förhoppningsvis med tiden det också.

Mycket som kommer med tiden känner jag, kanske borde börja ta tag i saker och lära mig att ta för mig nu när jag har chansen och börja om på nytt? Men som mitt motto säger : time'll tell.

/ en som har vår utanför fönstret :D


19 mars

Jag forstar mig inte riktigt pa barn ibland.. Jobbar hela kvallen, natten och imorgon formiddag for foraldrarna ska pa kalas och nar Abbie akte sa drojde det inte lange foren Max blev arg pa mig for att jag rakade sta pa fel stalle men for en liten stund sedan nar vi hade atit klart sa var han kvar sist och innan han skulle ga sa gick han fram till mig och kramade mig och tackade for maten. Nar han ar "bra" sa ar han en jattesot kille sa just nu ar jag glad :)

Snart, eller om tva timmar, kommer den gamla aupairen hit och ska sova har. Ska passa pa att fa lite tips pa hur jag ska bli battre kompis med barnen tankte jag ;) blir trevligt med lite sallskap!

Idag sa har jag tillbringat dagen i London med Julia och hennes kompis. Julia larde jag kanna nar jag var pa sprakresa sa var extra roligt att fa traffa henne i England igen :)

Fick precis reda pa att jag ska jobba imorgon kvall igen sa verkar bli en lugn helg for mig, inte mig emot for ar jaaaattetrott! Nu ska jag forsoka samla ihop barnen och se pa en film utan skrik och gap ;)

16 mars

Jag trodde att jag skulle ha ganska mycket tid för mig själv när jag började jobba som au pair men ack så fel jag hade. Det är inte så att jag stressar ihjäl mig, verkligen inte, men det är hela tiden något som borde göras eller en tid att passa. Små pauser på 20 minuter då och då ger mig inte motivation att blogga, höra av mig till er där hemma eller gå ut och ta en promenad.
Jag vet om att jag är grymt dåligt på att ge er senaste nytt i mitt liv, höra av mig till er och fråga hur det är eller visa att jag lever men nu vet ni att jag lever men har för mycket annat i hjärnan.

Trots att au pair jobbet handlar mest om att ta hand om barn känns det som att det är det minsta jag gör. Eftersom "mina" barn är ganska stora och aktiva med 57538652 olika aktiviteter så kollar de på tv 98% av tiden som de är hemma vilket inte gör det lätt för mig att lära känna dem och det verkar inte som att man kan locka dem att göra annat när det är ett bra tvprogram. Jag känner mig ganska misslyckad efter att ha levt ihop med den i 3 veckor fortfarande inte känner mig omtyckt av dem. Det är dock vissa dagar som de är hur glada och mysiga som helst emot mig men det sliter på psyket att det är så upp och ner. Beroende på hur barnen är emot mig växlar min inställning och humör förutom på helgerna då jag kan tänka på annat.

I helgen så var jag ute på fredagen, var i London nästan hela lördag och bara tog det lugnt, fikade och promenerade med Christina och Leila. När jag kom hem var barnen superglada och allt kändes jättebra. Söndagen tillbringade jag först med en tjej som heter Amela i Tunbridge Wells och senare på kvällen åkte jag till Christina.

Igår var ingen bra dag överlag, glömde tjejernas danskläder hemma och allting var superstressigt för var tvungen att åka hem mellan skolan och dansen om Imi ( mellersta tjejen) var på utfykt och var 20 minuter försenad, men vi lyckades på något sätt bara komma försent 3 minuter och jag kunde pusta ut innan det var dags för nästa kaos.
Hade med en av Max kompisar hem och de skulle leka en stund men Luke( kompisen) råkade på något sätt trilla i stentrappan och fick ett hål i pannan. Det forsar blod och jag har inte en aning om vilket sjukhus jag ska åka till, vad Lukes mammas hade för nummer eller om jag skulle ringa ambulans. Ringde min värdmamma och tur i oturen svarade den gamla aupairen och berättade vart jag skulle åka. Självklart var sjukhuset stängt när vi kom dit och får då reda på att Lukes morfar är doktor och bor i samma by som jag så var bara att åka tillbaka.

Luke åkte senare till sjukhuset för att sys men fick stanna över natten men han hade ända sådan grym tur.
Det var så grymt obehagligt alltihop och jag hoppas att jag inte behöver vara med om det igen...

Nu ska jag hämta barnen, blev ett väldigt långt inlägg känner jag..

Puss&kram


7 mars

Här kommer en snabb rapport över vad helgen har inneburit för Miss Berkelind:
Fredag- Jobbade inte många minuter då Abbie är ledig på fredagar. Skulle egentligen simma men de öppnade inte bassängen fören kl 12 och kom kl 11 så ville inte vänta en timme. Fick istället en rundtur på gymmet och hela "fitnesscentret" och fick även priser så ska förhoppningsvis kunna klämma in några pass då och då. På kvällen åkte vi till Tonbridge och var på ett Starbucks möte med andra aupairer och efter det vart det utgång! Var både i Tonbridge och Tunbridge Wells och allt som allt var vi på 3 olika ställen. Var helt okej men har haft bättre utekvällar om man säger så.

Lördag- Tillbringade denna dag i London, shoppade endast på Primark (blev en del plagg där) och tillbringade resten av tiden hemma hos Kicki och David ( pappas sambos mammas tvillingsyster + man). Tog två timmar att komma till Kicki och lika lång tid hem med alla byten och väntetider så det var den lördagen det.

Söndag- Alltså idag. Har idag varit i Brighton och jag är KÄR i den staden. Varför kunde jag inte bo där istället för mitt ute i ingenstans? Många butiker och gick ut på piren vid havet som hade en underbar färg och det var strålande sol. Helt underbar utsikt! Var där med tjejerna som jag umgås med (läs: de enda som jag har lärt känna). Blev lite shopping även idag :)

Imorgon ska min värdmamma , Abbie, ut med jobbet så ska jobba ifrån morgon till kväll. Ska köra barnen till skolan eftersom det är påvägen till mitt collage och har hand om dem efter skolan och tills sen kväll. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra och Abbie sa att hon trodde att det skulle gå finfint. Berättade även om att jag och Max hade ett litet bråk och känns skönt att hon vet om att de börjar testa mig lite och inte tror att allt går superbra. Önska mig lycka till!

Nu ska jag sova, är konstant trött nu för tiden. Kanske har med att maten här inte är den nyttigaste.
Snart har jag varit här i två veckor, känns som max fem dagar.

/ C


Pictures

Här kommer lite bilder, ser som vanligt ut som hejkomochhjälpmig om inte ännu värre men det får ni tåla!

[Allting krånglar så kan just nu inte skriva text vid bilderna, det huset som ni ser är det en häxa som äger tydligen så det är tydligen speciellt..Det är Michaela, Livia (den gamla aupairen) och Sziliva (hon som är 30 år) på bilden. Mitt opersonliga rum får ni också en syn av och katten som är på bilden är världens gosigaste och ger sig inte fören man gosar med den.På denna bilden så trycker den sig emot ansiktet, det är därför jag ser så konstig ut. På de sista bilderna så ser ni dem tjejerna (+ en till tjej inte är med på bild) som jag brukar umgås med. Vet inte riktigt om jag får lägga upp bilder på barnen här, ni får inte se några just nu iallafall..]






3 mars

Hellu Sweden!

Här börjar allt rulla på, förutom engelskan som jag tycker egentligen går bakåt..
Körningen har jag kommit in och får inte längre panik när det kommer en mötande bil, "min" bil är dock halv bra, den dör 50% av gångerna då jag växlar ner och hastighetsmätaren fungerar oftast inte, så har inte den blekaste aning om vilken hastighet jag kör i och här kör de i miles vilket komplicerar det ännu mer. Dags att besöka en verkstad snart kanske..

Kommer riktigt bra överens med det mellersta barnet , Imogen, och hon är helt underbar. Skojar hela tiden och pratar med olika röster och älskar att reta hennes syskon, ni känner igen den typen av människor. Hon är också den som förklarar saker och ting för mig och när vi kollar på tv så brukar hon fråga om jag förstår.
De två andra verkar gilla mig i perioder, tror jag börjar bli kompis med Max nu och Poppy ska väll börja tycka om mig eftersom hoppas jag ;) Som tur är så har de aldrig skrikit åt mig eller elaka (pepparpeppar ta i trä!) :)

Det där med engelskan hoppas jag kommer komma snart, var i skolan idag och pratade om naturtillgångar, återvinning, spara på jordens tillgånger och sånt där och orden för det på engelska har ju inte riktigt jag i mitt ordförråd kan jag meddela så kändes som jag var 3 år och kunde fem ord eller något.
Jag vet att jag har förhöga krav på mig själv och jag har bara varit här i en vecka, men när alla andra i klassen har varit här i minst ett halvår så är det inte så skoj när man jämför sig..


Är det någon som vill att jag ska lägga upp kort här förresten?

I think I've to let you go, 'cause other wise I'm going to get hurt on one way or another. I can't have it like this..

RSS 2.0