28e februari

Kan nu även bocka av Hastings på besökta städer då jag och Emma tog en snabbvisit dit igår! :)

Har precis kommit hem från mitt sista pass på gymmet (märker imorgon om jag måste betala för nästa månad ändå, vet inte om jag hann skriva brevet i tid eller inte.. hoppashoppas!) Skjutsade Al till tåget och sedan Imi och Max till skolan. De var som små solstrålar imorses trots att deras flyg hem igår var försenad 1½ timme så de kom hem runt 1 inatt. Det gillar vi.

Nu väntar en intensiv dag, ska flytta ut och storstäda mitt rum plus min toalett, tvätta flera maskiner, flytta in till stugan och alla vanliga uppgifter. Som tur är jobbar jag bara en timme i eftermiddag, det är den enkla måndagen idag då Abbie skjutsar Imi och en till till en extra lektion så max lekar hos en kompis och poppy dansar (varannan vecka har jag/vi pojkarna och den andra mamman skjutsar).

Breathe through the pain

Kom precis hem ifrån ett barnvaktspass som denna gången innebar att läsa två sagor för den minsta tjejen och att kolla på 10½ program av Sex and the city. Jag behöver pengarna och i vanliga fall tycker jag om att sitta barnvakt men denna kväll så ägde den Österikiska kvällen rum ( det bestämdes sent igår kväll) och jag vet hur kul jag skulle ha haft det så det kändes ju sådär halvtråkigt att inte kunna vara med.

Igår sa jag hejdå till Pitcher&Piano, mitt andra hem enligt min värdpappa, och för en gångs skull var det halv fullt så var knappt någon av "stammisarna" var där som jag har lärt känna, vilket var lite sadface. Dock spelade "min" dj! Han har inte spelat sedan i somras så kändes nästan lite som att det var ödet att han spela på min sista kväll där ;) Personer som jag inte har träffat på ett tag var dock där, blev lite chockad när folk som man inte förväntar sig säger att de kommer sakna mig, visst var det säkert alkohol med i bilden men man blir ju ändå glad :) Kändes sådär att vara 5e hjulet den sista kvällen som man går ut i t.w. men blir ett eget inlägg om det senare.

Inatt är det den näst sista natten i min säng och i mitt rum. På måndag flyttar jag ut till stugan och/eller in till Imi. Jag kommer nog inte förstå att jag flyttar härifrån fören några dagar i Sverige men det börjar bli mer och mer verklighet. Är så van att folk åker hem och helt plötsligt är det jag som lämnar England?! Jag trodde alltid att jag skulle bli kvar så mycket längre och inte vara en i mängden av alla aupairer som kommer och går. Har som sagt mått skit denna veckan, tror det kan vara mitt sätt att sörja. Jag har ju inte längre gåvan att gråta, annars hade ja kunnat göra en damm här i trädgården.

¨Tycka synd om mig¨ - inlägg

Åh vad mycket jag hade tänkt att göra denna veckan, en hel vecka för bara mig själv som också är den sista veckan själv men, sedan i måndagskväll har jag haft en spänningshuvudvärk från helvetet, ont i halsen och det har under veckan även öronvärk och illamående anländt.

Jag hade tänkt att träna varje dag men att må såhär tar på psyket och jag har lust att bara sova bort dagarna och stänga av mobilen. Varför blir det inte bättre av sömn och ska det inte bryta ut till någon sjukdom? Kan inte besrkiva hur tråkigt jag tycker att det är att inte orka göra något trots att man vet att det är sista chansen.



Igår hade vi swedish night som blev en succé! 8 glada tjejer, massor av mat och lekar är ett vinnande koncept! Lite sorgligt att det var antagligen sista gången vi kommer umgås allihopa då en av tjejerna har bestämt sig att åka hem redan om en vecka..


värdinnorna för kvällen


Underbara vardagar

Det är kvällar som denna jag kommer sakna så himla mycket. Att våga åka iväg och träffa tjejer som man har träffat 3 gånger innan. Att sitta med så coola och braiga personer och bara skratta och må bra på en pub. Jag älskar att samlas och spendera kvällar såhär! För övrigt kommer jag inte in på min dator längre, kan inte logga in för står att den inte kan hitta användarinformationen. Skoj!

Dagens stora i-landsproblem

Har precis insett att jag inte alls kan ha 40kg i bagage med mig hem! Vi har bokat tva vaskor som tillsammans far vaga 20 kg inte 20 kg var!

Hur irriterad blir man inte pa en skala?! (forstar inte hur bade jag och Abbie kunda missa det?) Helt plotsligt far man ater igen borja tanka pa vad man ska ha med sig hem, tack och lov sa har jag nagra kilo tillgodo i Sannas vaska :)

+ / -

Dagens +

- Abbie bokade två resväskor till mig så får med mig allt plus lite till härifrån!
- Solen har varit framme
- Har varit glad som en lärka idag trots att det är måndag
- Mikaela och Sanna kommer på fredag
- Jennie ringde mig imorses och vi kunde ha ett samtal som inte bröts pga mitt internet
- Sprang precis årets första runda utomhus

dagens -
- åkte till gymmet och insåg att jag har glömt skorna hemma (vilket ledde till förgående punkt)
- mina vader klarar inte av att springa på asfalt
- min mage är nästan konstant uppsvälld
- att jag fortfarande kan prata oklart och hackigt
- internet är sämre än sämst i mitt rum
- familjen + kusinerna är på skidsemester, familjen här åker på skidsemester på fredag, jag vill också!

26 days to go






behöver jag lägga till att detta inte hamnar på in topp 10, nu är biljetten bokad och jag har varit lyckligare om man säger så.


Friday

Igår hade Poppy studiedag så hon ville åka och shoppa med mig så jag och Emma (som för en gångs skull var ledig hela dagen) bestämde oss för att ta med henne till Lakeside där bland annat IKEA finns (marabou here we come!). Allt gick bra, efter ett tag på M25 (stooor motorväg) så börjar det köa på och samtidigt ringer Abbie och säger att de har stängt av bron över kanalen/ån vid tullen från London så trafiken var hemsk där och skulle bara bli värre (vi var tvungen att åka igenom tullen för att komma dit).

Vi bestämmer oss för att åka till Bluewater istället (det största shoppingcentret som jag har varit i) och tar nästa avfart för att kunna ta småvägar dig för att slippa köerna men efter att ha frågat 5 personer efter vägen och kört och kört och kört bestämmer vi för att åka till en annan stad. 2½ efter att vi startat befinner vi oss I Crawleys shoppingcenter och har en riktigt mysig dag.

På kvällen blev jag och Emma sugna på att dansa så efter en film fixar vi oss och åker in till T.w, stöter på Idas ersättare och går till en annan klubb än vi brukar gå till. Musiken var grym, personerna där.. inte lika grymma. Vi åker hem efter ett par timmar glada och trötta:)

Working lady

Har gått så himla bra i veckan när Abbie har varit i Texas, gillar att ha ansvar och ha mycket att göra så gillar faktiskt de veckor som hon är borta. Har dock varit helt slut på kvällarna, det är ju så mycket som händer varje dag i den här familjen + hela hushållet har jag haft ansvar för.

Al ringde precis och sa att han hade glömt att att berätta att han ska ut ikväll så blir ännu mer timmar denna veckan, kom precis på att jag har en ynka normal vecka kvar med barnen. En vecka! :'( (nästa fredag åker de på skidsemester i 8 dagar och på måndag om två veckor kommer den nya aupairen). Så känns bra att jag har umgåts med barnen nästan 24/7 denna vecka.

Tiden bara springer iväg, känns halvtant att lämna trygga och älskade England för ett hemskt oplanerat och främmande Norge. Men man skapar sin egen lycka och det känns som att det kan bli riktigt bra det med! (så fort jag hittar någonstans att bo...)


Helgen som har gått

Fredag: Jobbade bara morgonen och tog hand om bebisen Lettie en timma direkt efter. Cyklade hem cykeln från Penshurst som har stått där sedan bilen var på verkstaden. Åkte in och fikade med Emma och snackade lite skit.  Abbies moster var här så umgicks lite med dem när jag kom hem. På kvällen åkte jag och Xenia till två franska tjejer som bor i Edenbridge, de lagade både mat och efterrätts crepes, var alldeles proppmätt och min mage svullnade upp till en gravidmage på 7 månader. Kollade film och myste.

Lördag: Jobbade mellan 9-13, åkte in till London. Gick på The Natural History Museum alldeles själv och kände mig som en kulturmänniska. Åkte till Livia runt 5, runt 7 åkte vi + Michaela (hennes lägenhetskompis) till deras jobbkompis på asiatisk mat, senare gick vi till Livias favoritställe. Inte min cup of tea direkt men blev helt hyffsat efter midnatt!

Söndag: Vi vaknade runt 10, gick mot Trafalgar Square för att möta upp Al och barnen. Det kinesiska nyåret firades stort i söndags, grymt mycket människor. (Bestämde mig mitt i trängseln att INTE ens vara i närheten av London under OS...). Ganska snart efter att vi möttes upp åkte vi till samma museum som jag var på, två dagar i rad för miss berkelind, inte illa! Barnen visade dinosarieavdelningen och blablablabla (tröttnade en del i slutet). Tåget hem runt 6, skypa lite med pappa och that's it.

Gillar att jag fortfarande träffar så mycket nya människor som jag gör och att Jag och Livia går så himla bra ihop, kan inte förstå att vi träffat varandra kanske max 10 gånger :)


7 februari

usch vad jag HATAR måndagar! Jag har ingen energi till något, äter bara massa onyttigheter och kollar på tv eller sitter här. Som tur är oftast mina måndagar hyfsat lunga jobbmässigt.

Dagens höjdpunkt var utan tvekan när Karzo, Mikaela och Sanna ringde när de fikade. Om 11 dagar kommer tjejerna, iiiih. Ska bli grymt roligt!




<3


+ / -

dagens +
- har börjat få en ny traditon, någon dag i varje vecka vaknar jag och har ett super fint ett sms från Jennie. Finns det något bättre sätt att vakna och läsa något som man kan vara glad åt hela dagen? Gud vad jag saknar dig mina fina B1!

dagens -
- Abbie berättade precis att den svenska tjejen har tackat ja. Hon verkar super trevlig men blev plötsligt väldigt verkligt att jag flyttar hem snart. Abbie sa dock att jag kan stanna hur länge jag vill efter att hon kommer, söta super Abbie!

3 februari

Idag började jag städa övervåningen nästan direkt efter att barnen åkt till skolan vilket innebar att jag var klar redan vid 12  (det är då jag egentligen brukar börja), trots att jag städade föräldrarnas rum ganska mycket ordentligare än vad jag brukar. Med glatt humör fortsatte jag överraska mig själv genom att starta en maskin med tvätt, laga lunch (!) och har precis kommit in från en promenad. Våren har kommit till England!

I eftermiddag kommer jag tillbringa min tid i bilen, kommer köra fram och tillbaka, kors och tvärs och upp och ner. Tycker synd om Max som måste vara med på alla turer.. Har två extra barn tills imorgon, trots detta så ser jag fram emot att jobba (ju fler barn desto lättare av någon andledning, oftast..)

Nu ska jag packa Poppys danskläder och sedan kolla lite på Disney Channel innan den första turen till Penshurst!

 

 

 


Motivation köpes

Det spelar ingen roll hur mycket eller hur hårt jag tränar, jag kommer ändå aldrig gå ner i vikt. Mina matvanor är helt katastrofala! Mitt sockerberoende är värre än någonsin och måltider hoppas över för att sedan äta onyttigt.

Hur gör man för att bli av med sitt sockerberoende när man är hemma själv under dagarna och det finns hur mycket olika snacks i flera skåp? Borde ha tagit kortet på mig i bikini som jag såg hos Viktor (det lät fel, hans mormor hade gjort ett album med bilder från varje år när han fyllde år och jag var med på bild när vi badade med hans småkusiner i poolen). Där snackar vi fin kropp (enligt mig själv iaf)

Sitter i skrivande stund illamående efter att ha ätit en påse "iced gems", undrar om det finns ett samband mellan dålig hy, sockerberoende och hål i tänderna? ;)


RSS 2.0