+ / -

Dagens +
- För en gångs skull så har jag fått tur! Jag ÄLSKAR så som jag bor, perfekt läge, billig hyra, underbara tjejer som jag delar med och finns 4 matbutiker inom 200 meters radie, det säger en del :)

-Amela har bokat en biljett till England samtidigt som jag är där, kan inte vänta tills jag träffar henne och Sophie igen!

-Fått pröva på att vara personlig assitstent tisdag och onsdag åt en 5 årig kille med en muskelsjukdom. Gillar att pröva på massa nytt så det var intressant och lärorikt.

- Jag och Jennie ska jobba i en bar i helgen på Telenor Arena. Toppen lön, mycket nytt folk och roliga arbetsuppgifter, mer sånt tack!

dagens -
- Jag ska lyckas lära mig en ny pin kod, ett nytt mobilnummer, en ny internetkod OCH ett nytt personnummer. Wish me luck..

- Gymmet jag vill gymma på kostar 700 kr i månaden, nej tack.

- Har inte gått in för mig att lära mig norska, känns som jag lagt ner det efter att flera personer säger att jag inte ska lära mig det eftersom alla förstår svenska så bra här. Hmm..

- Har fått allergisk reaktion emot hudserien Proactiv efter jag testat den i två dagar OCH emot ananas. Vad har hänt med kroppen?

we can't tell the future

Jag har varit jättetaggad i flera dagar att gå ut idag med Jennie och Sophie men efter att ha ätit endast mackor och kakor och godis idag och sedan börja dricka vin vart inte så bra. Började må illa redan vid halv 8 och efter att försökt till mitt yttersta att peppa inför kvällen bestämde jag mig för att gå hem. Tack Jennie för att du lär mig att alltid tänka på mig själv och att du försöker varje dag att lära mig att jag inte mår bättre av att vara andra till lags hela tiden. Du är en sann b1!



Jag vet inte om jag rätt när jag en än gång förlåter och glömmer dåtiden för att kunna kämpa för att vi ska kunna ha det som vi en gång hade.

 


I have a dream

Ibland får jag en känsla i kroppen som säger Jag har hela livet framför mig och kan göra allt jag någonsin drömt om. Finns det något härligare att tjäna så? Att inte känna sig bunden, att märka av att man är såpass självsäker så man vågar ta ett steg ut i det okända och att komma på nya saker man vill göra.

Pratade precis med Linns mormor på skype som frågade varför jag inte sökte jobb på Disneyland í USA och såfort jag läste det undrade jag hur i hela världen jag har kunnat missa det som ett alternativ?! Då får jag äntligen bo i USA, utveckla min englska ännu mer och leva lite till. Jag har visserligen inte sökt och har inte en aning om hur stor chansen är att just jag skulle kunna få ett jobb där men man kan ju alltid drömma..




På tal om något helt annat, idag när jag jobbade (fy för det dagiset k a o s) så funderade om jag trots allt inte skulle åka hem över påsk men när jag såg priserna på bussen och att det inte fanns så mycket pass insåg jag att det inte går, då blev jag lite besviken faktiskt...


En vardag utan jobb

Blev inget jobb idag, blev aldrig inringd så hitter här med lite ångest. Ångest över att inte kunna veta hur veckan kommer se ut och ångest för att jag inte vågar söka så mycket jobb som jag borde.

Är jättefint väder utomhus så tänkte göra något av denna dagen, ska träffa Karin som precis har flyttat hit och sedan tror jag att det blir den dagliga dosen av Jennie :)

Pratade med en tjej i lördags som pluggar på cambridge i england och jag överväger mer än någonsin att plugga i antingen England eller USA, av någon anledning känns det inte Sverige lika självsäkert längre. Ska bara komma på vad jag ska plugga till så löser sig säkert den frågan med :)


Uppdatering

Det känt som att jag har bott här i flera månader, ibland är det skönt att jag anpassar mig fort!

Har jobbat på två olika dagis ons-fre, och hoppas att jag kan jobba varje dag denna vecka. Är inte garanterad några timmar alls samtidigt som jag kan vara ledig när jag vill så det är både för och nackdelar med detta jobbet, ska söka fler jobb för känner att jag vill passa på att jobba med annat när jag har chansen.

Igår följde jag med en av tjejerna som jag bor med på fest, mycket trevligt! Skönt att vidga kompiskretsen lite iallafalll och kan inte klaga att vi pratade engelska 70% av kvällen. Idag så har jag, Jennie och Mario tillbringat dagen i en park här i Oslo, blev lite premiärgrillning!

Tänkte slappat och sova hela kvällen då jag sov några få timmar inatt men blev att jag bakade med tjejerna som bor här, skönt att jag börjar släppa lite på språket. Bablar på på svenska och hoppas att folk förstår hyfsat iallafall.

Ooooooooooooooch min kamera har gått sönder, eller rättare sagt knappen där man ska ändra blixten och självklart är den inställd på att det inte ska  vara någon blixt, hurray..


4 april

Har börjat komma till rätta lite här i Oslo. Fått tag i en säng, köpt lite småsaker på Ikea och betalt min första hyra!

Ska på jobbintervju imorgon (tack Jennie!) och hoppas verkligen att jag får dagisjobbet! Jag har kommit hit med inställningen att jobba och tjäna pengar men:
- Oslo är ju så grymt stort. vart ska man börja?
- Detta är mitt första egna ställe, jag vill ju köpa massa fina saker till rummet och göra det fint.
- Mitt självförtroende att prata norska ligger på -153%.

Har pratat lite med tjejerna jag bor med, verkar supergulliga båda två. Vi har ju inget gemensamt rum förutom köket så det blir ju lite svårt att lära känna varandra. Det kommer väll dock med tiden och när jag lär mig norska ;)


Oslo here I come.

Sitter i skrivande stund på bussen upp till Oslo och måste säga att jag blev grymt positivt överrasskad av bussen eller bussbolaget kanske man säger! Sköna säten (inte vanliga hårda busssäten med tre cm mellanrum till nästa säte), internetuppkoppling och eluttag! Toalett, kaffemaskin och läsk finns att köpa, sånt här gillar vi!

Mycket känns väldigt oplanerat och luddigt men jag är inte nervös för fem öre, vilket känns skönt. Ska slå ihjäl 1½ timme innan jag ska möta hyresvärden, får väll sitta på något café eftersom jag har en del packing med mig..

Känns inget speciellt att åka iväg faktiskt, skulle kännas mer konstigt att vara kvar i Sverige av någon anledning.
Är taggad och känns som detta kommer att bli en superbra tid! Tack England för att du har gjort mig självständig!

Wish me luck!
/hon som är van att ha sitt liv i en resväska



RSS 2.0